Zbrka u HDZ-u o djeci u domovima: Beroš jedno, Plenković drugo, Lučić treće…

Što HDZ uistinu misli o tome je li za djecu bolje da odrastaju u domu ili u istospolnoj obitelji? Ne zna se, jer dužnosnici i izborni kandidati te stranke ovih dana iznose oprečne stavove.

Prvo je ministar zdravstva Vili Beroš na N1 izjavio kako bi “bilo prihvatljivije” da djeca ostanu u domu. Potom je, dan kasnije, premijer Andrej Plenković korigirao vlastitog ministra, rekavši kako “možda nije bilo najspretnije” što je Beroš rekao. “Mi smo svoj stav kao stranka iskazali. Važno je što više djece izvući iz domova”, dodao je Plenković.

No ako je tako, izborni kandidat HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici Ivo Lučić taj stav stranke još nije čuo. Jer, Lučić se “prilično slaže” s ministrom Berošem.

“Djeca nastaju, koliko ja znam, isključivo u odnosu muškarca i žene, ne znam niti jedan slučaj da je unutar nekakvih homoseksualnih ili bilo kakvih drugih zajednica da je rođeno dijete. Prema tome, dijete treba biti odgajano u onoj sredini u kojoj je nastalo. Kao što riba ne može u šumi plivati, tako mislim da djeca ne mogu u nekim zajednicama”, zanimljivo je Lučić oblikovao svoj odgovor na pitanje voditelja.

LGBT udruge, međutim, podsjećaju kako “sva relevantna istraživanja već 50 godina pokazuju kako je udomljenje ili posvojenje i od istospolnih parova bolje nego smještaj djece u domovima”. “Sva relevantna svjetska istraživanja pokazuju kako seksualna orijentacija roditelja, posvojitelja, udomitelja ili skrbnika sama po sebi ne utječe na dobrobit djeteta, odnosno da je za dobrobit djeteta posve irelevantna”, podsjetio je LGBT portal Crol.

Komentiraj