Trinaestogodišnja izraelska djevojčica Hallel Yaffa Ariel ubijena je u četvrtak u svojoj kući u židovskom naselju Kiryat Arba na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi BBC. Djevojčica je spavala u svom krevetu kada ju je nožem napao 19-godišnji Palestinac Mohammed Tarayre iz susjednog sela Bani Naim.

Policajca, koji je prvi došao na mjesto događaja, napadač je ozlijedio. 19-godišnjaka su potom ubili drugi policajci. Djevojčica je u kritičnom stanju prevezena u bolnicu u Jeruzalemu, ali preminula je nedugo nakon dolaska. 30-godišnji policajac zadobio je nekoliko ubodnih rana te se nalazi u teškom stanju u bolnici u Ein Karemu.

odmah nakon napada izraelska je vojska blokirala Bani Naim te započela s pripremama za rušenje napadačeve kuće. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu osudio je ovaj napad dodajući da je napad na mladu djevojku u krevetu samo dokaz sa kakvim teroristima imaju posla.

Od listopada prošle godine u valu nasilja ubijeno je 34 Izraelaca, te više od 200 Palestinaca. Izrael navodi kako su većina ubijenih Palestinaca bili napadači.

Komentiraj