HINA / Denis CERIĆ

FOTO Na ‘Hodu za život’ 15 tisuća ljudi, policija uhitila aktiviste

U Zagrebu i Splitu danas se održava ‘Hod za život’, u organizaciji udruge Život biraj.

Promet od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića u subotu će biti zatvoren, a otežan na prilaznim pravcima. Promet od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića u subotu će biti zatvoren, a otežan na prilaznim pravcima.

UŽIVO:

12:50  Aktivisti prava na izbor na zgradama na Trgu izvijesili su transparente.

Posted by Obrani PRAVO NA IZBOR on Saturday, May 20, 2017

Posted by Obrani PRAVO NA IZBOR on Saturday, May 20, 2017

12:35 Prema prvim procjenama, u Zagrebu se okupilo oko 15 tisuća ljudi.

12:15 Povorka je stigla na središnji zagrebački Trg. Policija je, uz još nekoliko osoba, privela Sanju Sarnavku, čelnicu udruge B.a.b.e i aktivisticu Sanju Juras.

Zagreb, 20.05.2017 – Policija privodi prosvjednike protiv “Hoda za život” u zagrebaèkoj Ilici.
foto HINA / Denis CERIÆ /dc

12:00 Nakon što je policija uklonila aktiviste kolona je nastavila s ‘Hodom’, pristižu na Trg bana Jelačića uz taktove Thompsona i Novih fosila

11:50 Skupina od dvadesetak aktivista mirno je sjela pred kolonu i pokušalo zapriječiti prolazak sudionicima ‘Hoda za život’. Policija ih, jednog po jednog, osnosi u maricu. Aktivisti ne pružaju otpor.

Zagreb, 20.05.2017 – Policija privodi prosvjednike protiv “Hoda za život” u zagrebaèkoj Ilici.
foto HINA / Denis CERIÆ /dc

11:20 Povorku su kod Britanskog trga dočekali aktivisti, koji su protiv ‘Hoda za život’. Za N1 su rekli kako je ovo politički skupo, kojim se prvo želi ograničiti pobačaj, a potom ga i zabraniti. “Ne možemo dopustiti da lažnim Hodom za život gaze naša prava”, rekli su.

11:00 U 11 sati krenula je povorka s Trga Franje Tuđmana u Zagrebu. Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, a povorku osigurava policija.

10:45 “Istraživanja su pokazala da kada žena dođe na abortus da se predomisli ako joj se da vremena”, rekao je u Splitu koordinator Hoda za život u Tomislav Slavić. Naglasio je i kako sudionici ‘Hoda za život’ “radosno poručuju da su za život”.

10:35 “Ova inicijativa nije zakonodavna, želi podići svijest kada počinje život, a mogli ste čuti i informirati se da život počinje začećem. Ne znam tko nas želi obmanuti idejom da život ne počinje začećem”, poručila je jedna od organizatorica.

10:20 Kristina Bakula iz koordinacijskog tima Hoda za život rekla je da se oni drže uputa Ustavnog suda da informiraju, educiraju i podižu svijest kada počinje život – začećem. Organizatori poručuju kako danas očekuju oko dvadeset tisuća ljudi.

10:00 Okupljanje je u Zagrebu započelo oko 10 sati, sat vremena prije nego će kolona krenuti prema središnjem gradskom Trgu. Kako javlja N1, prisutna je i interventna policija.

Zagreb, 20.05.2017. – “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” okupili su se na Trgu dr. Franje Tuðmana.
foto HINA / Denis CERIÆ / ml

 

Komentiraj