FaH

VOZAČI OPREZ: Kolnici mokri i skliski diljem Hrvatske

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske, Dalmacije, Hrvatskog primorja te Istre, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h, zbog radova. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova redovnog održavanja zatvoren je vozni trak na vijaduktu Zečeve Drage i u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba.
Povodom blagdana Uskrsa, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas, 28. ožujka, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1. Popis cesta na kojima su zabrane:http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/
Zbog redovnog održavanja tunela Pećine, 28.ožujka od 22 do 5 sati, bit će zatvorena dionica ceste D404 između čvora Vežica i Ul.A.K.Miošica (Rijeka) u oba smjera. Mole se sudionici u prometu da se pridržavaju privremeno postavljene prometne signalizacije.
29.ožujka od 22 sata do 30. ožujka u 5 sati, zbog redovnog održavanja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunele Javorova Kosa i Pod Vugleš, u oba smjera vozit će se jednim trakom.
Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama: DC1 u Lučkom i kod Hrvaca, DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te Srebreno-Mlini i u Bibinju, DC28 Novi Glog-Kenđelovac, DC517 u Belišću u Ul. kralja Tomislava,u zoni kružnog raskrižja kod Ulice Kardinala A.Stepinca i Željezničke ulice, DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089).
Do 27. ožujka, zbog radova na dionici DC1 u Lučkom, u zoni raskrižja Puškarićeve i Ježdovečke ulice, vozila ukupne mase do 3,5t voze uz regulaciju semaforima, a ostala obilazno: Puškarićeva ulica (DC1)-Ventilatorska-Gospodarska-ulica sv. Benedikta-Gornjostupnička (DC1).
Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.
Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec.
Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: na ulasku – Slavonski Brod i Stara Gradiška i na izlasku Macelj.
Do 15.lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozit će se uz regulaciju prometa semaforima, a na snazi je i dalje zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj