VLAHO OREPIĆ ‘Da Most nije srušio Karamarka i Milanovića, Plenković ne bi bio šef HDZ-a’

Miranda Cikotic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova, Mostov Vlaho Orepić u subotu je u intervjuu za Večernji list komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

Utakmica Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru prošlog je tjedna prošla bez incidenata, a Orepić baglašava kako je policija jednostavno odradila svoj posao. “Mi znamo raditi taj posao i zaštitili smo javni red i mir. Na utakmici Hrvatska – Ukrajina pokazalo se da možemo drugačije. Poslali smo sasvim drugu, prihvatljivu sliku Republike Hrvatske u svijet”, kaže Orepić.

Komentirao je i situaciju u Agrokoru. “Izrada posebnog zakona kojemu je cilj sačuvati radna mjesta zvuči mi uistinu dobro i mislim da ga treba podržati. No, ako je stvarno istina da su uprava i menadžment na čelu s Ivicom Todorićem već dugo vremena falsificirali likvidnost i ako je istina da je dug onoliki kako se govori, onda su svi iz vodstva Agrokora na čelu s Todorićem klasični lopovi. A kad se radi o lopovima, svi su potrebni zakoni napisani”, poručuje.

Naglašava kkao je suradnja ministara iz HDZ-a i Mosta iznimno dobra te ističe da je Most s HDZ-om u partnerskom, a ne koalicijskom odnosu. “Na određene konkretne probleme ima različitih političkih pogleda i bit će ih. Ipak smo mi i HDZ dva različita svijeta”, rekao je Orepić.

Ministar vjeruje da će ovi lokalni izbori proći u znaku neovisnih lista. “Pojava Mosta, uza sva nesnalaženja i propuste kojih je bilo i vjerojatno će ih još biti, promijenila je smjer te političke odgovornosti od mentora prema narodu. Priznao to netko ili ne, ali ta je atmosfera dovela do toga da vođe poput Karamarka i Milanovića uopće nemaju svoj smisao u politici. Vrlo će se brzo to pokazati za još neke vođe”, poručio je za Večernji Orepić.

Naglasio je i da Andrej Plenković ne bi bio predsjednik HDZ-a da ‘Most nije odradio ono što jest’.

Komentiraj