Vlada na Twitteru: “Ova uhićenja su potvrda da DORH i USKOK rade samostalno i neovisno”

Hrvatska Vlada u srijedu se kratko oglasila na Twitteru i komentirala veliku policijsku akciju i uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i još sedmero ljudi.

“Jutrošnja uhićenja još jednom potvrđuju da DORH i USKOK rade samostalno i neovisno, a stalna borba protiv korupcije jedna je od odrednica rada vlade. Detalje o ovom konkretnom slučaju ćemo vidjeti kada DORH i USKOK obavijeste javnost”, objavila je Vlada na Twitteru.

Nešto ranije premijer Andrej Plenković novinarima je rekao da je borba protiv korupcije stalna i kontinuirana.

“U vremenu naše Vlade borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana. Manifestira se tako da policija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano, tajno i kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu”, rekao je predsjednik Vlade.

Podsjetimo, u srijedu ujutro počela je velika akcija policije i USKOK-a u kojoj je uhićeno osam osoba, među njima je i glavni ravnatelj HRT-a, kao i Ana Stavljenić Rukavina. Radi se o tri kraka akcije USKOK-a i policije, no svi su oni povezani s pokojnim Milanom Bandićem.

Komentiraj