Viktor Šimunić u suzama: “Ovo radim za svoje nećake, za svoju djecu, za svoju zemlju”

Nezavisni vijećnik iz zagorskog grada Oroslavja Viktor Šimunić, koji tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, gostovao je u utorak na N1 televiziji te kazao da su ga mnoge stranke zvale na razgovor.

“Pozvan sam na sastanak s više stranaka, odradio sam sve razgovore osim ovoga koje je inicirao Gradiček. Ostale stranke su mi nudile ulazak u stranku… Zadnji sastanak nije bio takav”, rekao je i dodao da je snimao samo sastanak čija je snimka izašla u utorak na 24sata.

“Čitao sam o aferama koje su se vezale uz Tušeka i odlučio sam da je tako najbolje napraviti”, kaže Šimunić. Navodi da se dan prije sastanka odlučio ograditi. “Ja sam se dan prije odlučio osigurati, napisati medijima mail da će se sastanak održati. Ja nisam znao koja će biti tema, ali ja sam spreman prihvatiti nešto u svrhu javnog interesa, prokazivanja, da se vidi kako funkcionira moj lokalni HDZ”, rekao je Šimunić.

Dodaje da njegovo snimanje sastanka nije bila klopka. Na pitanje što mu je bilo ponuđeno, odgovara: “Sve.” Nastavlja: “Gdje je normalno čovjeku iz komunikacija ponuditi da bude ravnatelj Parka prirode Medvednica”. Šimunić kaže da se ne smatra kompetentnim za to.

“Oni mene optužuju da sam lažljivac, a oni su pošteni. Kako su to mogli izjaviti, a znaju što su napravili. Možda je to njima normalno… Ljudi, to nije normalno, nije normalno nuditi takve funkcije… Mediji su me nazvali lovcem na uhljebe. Ovo radim za svoje nećake, za svoju djecu, za svoju zemlju…”, rekao je Šimunić. Na trenutke je bio na rubu suza.

Gradonačelnik Oroslavja ga je zvao, ali mu se, kaže, nije javio.

“Da mi živimo u normalnoj zemlji bez korupcije, mislim da bi me premijer nazvao i rekao hvala. Da je cilj da imamo pravedno društvo. Hoće li biti ostavki, neću spekulirati, ne znam. Ja kad sam legao u krevet, ja sam mirno spavao”, poručio je i zaključio da mu je cilj – da Hrvatska bude nova Irska.

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Komentiraj