VIDEO: ZLATNI GLOBUSI Meryl Streep ‘raspalila’ po Donaldu Trumpu

Holivudska diva i trostruka Oskarovka Meryl Streep (67) u nedjelju je na dodjeli Zlatnih globusa ošto kritizirala novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Streep je dobila počasnu nagradu Cecil B. DeMille, zbog iznimnog doprinosa industriji zabave i zbog 30 nominacija za Zlatne globuse.

Iako izabranog predsjednika Trumpa nije imenovala u šestominutnom govoru napala je njegovo ponašanje i politiku. Poručila je kako njegovo ponašanje legitimizira zlostavljanje. “Instinkt za ponižavanje, kada dolazi od nekog moćnog na javnoj platformi, filtrira se u svačije živote. Nepoštovanje izaziva nepoštovanje. Nasilje izaziva nasilje”, rekla je Streep.

Prisjetila se i incidenta tijekom predsjedničke kampanje, kada se, tada kandidat Republikanske stranke za predsjednika, izrugivao novinaru New York Timesa Sergeu Koveleskom osobi s posebnim potrebama. “To mi je slomilo srce i još uvijek tu scenu ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bio film. To je bio stvaran život”, kazala je Oskarovka.

“Što je Hollywood danas? Masa ljudi sa drugih područja. Hollywood je prenatrpan strancima i ako nas sve izbacite nećete imati što za gledati osim nogometa i borilačkih vještina, koje nisu umjetnost”, rekla je Streep.

Njezine prozivke komentirao je i sam Donald Trump. Streep je nazvao ‘ljubiteljicom Hillary’ i poručio kako nije iznenađen što je napadnut od strane ‘liberalnih filmaša’.

Komentiraj