Pixabay

VIDEO: SEDAM NAJGORIH TRANSFERA U POVIJESTI Na listi Munda Deportiva i jedan Hrvat

Ljetni prijelazni rok je za nama, a sada je vrijeme da se podvuče crta. Tko je prošao najbolje, a tko najgore. Španjolski Mundo Deportivo objavio je popis od sedam najgorig transfera u povijesti, na kojem se našao i jedan Hrvat.

Na prvom mjestu ‘prevara’ našao se Anthony Martial, koji je posljednjeg dana ovog prijelaznog roka prodan iz Monaca u Manchester United za nevjerojatnih 80 milijuna eura. Mundo Deportivo ovaj transfer označava kao najveću prevaru i promašaj u povijesti.

https://www.youtube.com/watch?v=Rups8obfpKI

Na drugom se mjestu nalazi transfer Robinha u Manchester City. Brazilac je iz Reala otišao za 48 milijuna eura, a u 53 nastupa za ‘građane’ postigao je 16 golova.

Slijede transferi Wirsela i Hulka u Zenit prije tri ljeta, koji su stigli za sto milijuna eura.

Na četvrtom se mjestu našao transfer Brazilca Firmina, koji je ovog ljeta za 46.5 milijuna eura prešao u Liverpool. Za sličnu je svotu stigao i Benteke. Ipak, najveći ‘flop’ za Liverpool je Andy Carroll.

https://www.youtube.com/watch?v=X9OJ8789i2A

Real Madrid našao se na petom mjestu s ljetnim kupovinama Matea Kovačića za 35, odnosno Brazilca Danila za 31.5 milijun eura. Ta tako mlade igrače koji još nisu dosegli svoj potencijal, smatra Mundo, to je puno previše novaca.

https://www.youtube.com/watch?v=x28uibY_dBE

Šesto je mjesto pripalo El Ninu, Fernandu Torresu, koji je za 58 milijuna eura prešao iz Liverpoola u Chelsea.

Posljednje, sedmo mjesto zauzima Denilson, koji je u Betis stigao za 33 milijuna dolara, i potpuno razočarao. “Trebao je biti novi Pele, a ispao je novi Prosinečki”, navodi katalonski list.

https://www.youtube.com/watch?v=m-f42jL73Bw

Komentiraj