VIDEO: OSVAJA SVIJET Calvin Harris najplaćeniji svjetski DJ

Škotski DJ Calvin Harris imao je vrlo uspješnu godinu. Osim što je ovog proljeća započeo ljubavnu vezu sa jednako slavnom pjevačicom Taylor Swift, Harris se već treću godinu zaredom nalazi na prvom mjestu najbolje plaćenih svjetskih DJ-a, prema najnovijoj ljestvici koju je objavio Forbes.

Plaće DJ-a na ljestvici temelje se na glazbenim zaradama i sponzorskim ugovorima u proteklih 12 mjeseci, a Harris je došao do brojke od 66 milijuna dolara. Istu je zaradu imao i godinu ranije. Na drugom je mjestu David Guetta sa 37 milijuna dolara, a Harris ga ‘šiša’ za 25 milijuna.

31-godišnji DJ osvaja glazbene ljestvice, trenutno s posljednjim albumom ‘Motion’, a u listopadu prošle godine postao je novo zaštitno lice Emporio Armanija. “Uspon dance glazbe je bio astronomski. Slučajno sam se našao na pravom mjstu u pravo vrijeme”, rekao je Harris u intervjuu za Forbes.

Na trećem mjestu ljestvice nalazi se DJ Tiësto sa 36 milijuna dolara zarade.

Harris i Swift svrgnuli su sa ‘trona’ Jay-Z i Beyonce kao najuspješniji par showbusinessa. Zajedno su zaradili ukupno 146 milijuna dolara. S druge strane, Jay-Z i Beyonce zaradili su ‘samo’ 110,5 milijuna dolara.

Komentiraj