EPA/FEHIM DEMIR

VIDEO: MAĐARI ŠOKIRALI AUSTRIJU Szalaj i Stieber za velika tri boda, Kiraly ušao u povijest

Nogometaši Mađarske Europsko su prvenstvo u Francuskoj otvorili velikom pobjedom nad Austrijom. Mađare je u vodstvo doveo Adam Szalai u 62. minuti susreta, a konačnih 2:0 postavio je Zoltan Stieber u 87. minuti. Dodajmo i kako je Austrija od 66. minute igrala s desetoricom, zbog neopreznog prekršaja Aleksandar Dragović dobio je drugi žuti karton.

Mađarska je tako danas odnijela vrijednu pobjedu u svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu nakon duge 44 godine.

Austrija je bila nadomak najbržem pogotku na EURO-u, ali udarac Davida Alabe nakon samo 28 sekundi završio je na stativi. Mađarska je discipliniranom obranom kontrolirala nalete Austrijanaca, koji su na EURO stigli s visokim očekivanjima. Kroz kvalifikacije su prošli sa devet pobjeda u deset utakmica. Ipak, nakon Alabinog ranog pokušaja nisu ispunili ta očekivanja. Mađarska obrana odlično je ‘zatvorila’ napadače Zlatka Junuzovića, MArka Arnautocića i Marca Janka.

https://www.youtube.com/watch?v=MCG9j-ti1-4

Zlatko Junuzović morao je u 60. minuti napustiti travnjak zbog ozljede. Obje su ekipe na kraju imale po 14 udaraca na vrata protivnika, Austrija je tri puta gađala okvir vrata Kiralyja, dok su Mađari uputili sedam udaraca u okvir vrata Almera.

Vratar mađarske reprezentacije Gabor Kiraly upisao se u povijest kao najstariji igrač koji je nastupio na europskom prvenstvu. Kiraly je u susretu protiv Austrije nastupio sa 40 godina i 44 dana postavši prvi 40-godišnjak u povijesti EURO-a. Do sada je rekord držao legendarni Nijemac Lothar Matthäus koji je imao 39 godina i 91 dan kada je zaigrao za “elf” protiv Portugala na EURU 2000. godine.

Prvo kolo danas zatvaraju Portugal i Island.

Komentiraj