VIDEO: LAKO ZA KRITIČARE! Obožavatelji pohrlili u kina, ‘Dawn of Justice’ u pet dana ‘uzeo’ 424 milijuna dolara

EPA/ALEX CRUZ

Da se kritičari i publika često razilaze u mišljenjima, pokazuje i ‘slučaj’ filma ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’. Kritičari su ga, naime, ‘popljuvali’ i pokopali, ali u pet dana prikazivanja u svijetu je zaradio 424 milijuna dolara. Gledatelji i obožavatelji stripovskih superjunaka hrle u kina.

‘Dawn of Justice’ oborio je rekord za mjesec ožujak u SAD-u, gdje je zaradio 170.1 milijun dolara. Nalazi se na šestom mjestu najboljeg vikend otvaranja u povijesti. Film obara rekorde i u Velikoj Britaniji, gdje je imao najbolje rezultate za ožujak.

Za Warner Bros. ovo je odlična vijest, pogotovo jer su nizali neuspjehe s nedavnim ‘flopovima’ Jupiter Ascending i Panom.

Za snimanje ‘Dawn of Justicea’ utrošeno je preko 250 milijuna dolara, a u njemu pratimo sukob dva možda najpoznatija strip superjunaka. Također, na filmskim nam se platnima ukazala i Wonder Woman. Film je studiju donio drugo najbolje međunarodno otvaranje, ispred spomenutih junaka nalazi se samo drugi dio ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’.

Film je režirao Zack Snyder, a u njemu glume Ben Affleck kao Batman i Henry Cavill kao Superman. Prvi je od 10 najavljenih adaptacija DC Comicsa i Warner Bros.-a u sljedećih pet godina. Uskoro nas očekuju filmske adaptacije Wonder Woman i The Flasha.

Komentiraj