PENAVA ‘Ostajem gradonačelnik. Kaznenu prijavu protiv Plenkovića nisam povukao’

Autor:

Zagreb, 23.04.2024 - Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije. Tema je izvještaj s Predsjedništva Domovinskog pokreta. Na fotografiji Ivan Penava.
foto HINA/ Denis CERIĆ /dc

HINA/Denis CERIĆ

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava se obratio medijima nakon što je postignut dogovor o formiranju parlamentarne većine i sastavljanju izvršne vlasti, odnosno buduće Vlade, pri čemu su DP-u pripala tri resora.

Penava je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da on osobno neće biti u izvršnoj vlasti i da ostaje gradonačelnik Vukovara do kraja mandata te najavio kako će se večeras održati sjednica Predsjedništva DP-a i da će “imena ubrzo doći na red”.

“Trudit ćemo se da za svako mjesto bude nekoliko kandidata i nastojat ćemo ih dobro isfiltrirati, jer su ozbiljne stvari u pitanju i imao jako puno problema u resorima i Hrvatska nema previše vremena za gubljenje, potrebni su ozbiljni ljudi i politike i cjelokupna Vlada mora stati iza tih resora, ako se žele adekvatni rezultati”, rekao je Penava.

PLENKOVIĆ POTVRDIO ‘DP-u tri resora. Stekli su se uvjeti za povećanje plaća ministrima’

Odabrali smo resor gospodarstva, rekao je Penava, jer tu imamo puno toga za reći i osobno sam bio za to da taj resor preuzme zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić iako on to nije bio voljan jer upravlja određenim strukturama u jakim gospodarskim subjektima.

Tom resoru su potrebni određeni iskoraci i relaksacija, jer se nalazi u grču i stalo nam je do suverenosti kako u proizvodnji hrane tako i u energetskom smislu. Kroz kvotu DP-a imamo utjecaj na cjelokupni program Vlade sukladno snazi i kroz kadrove na resore u kojima nećemo imati čelnog čovjeka, istaknuo je Penava.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je da nemaju problem s nacionalnim manjinama te su spremni na suradnju s njima.

BUDUĆA VLADA Ivan Penava: ‘Postigli smo dogovor. Novosti više neće dobivati državni novac’

Ali DP-u nije prihvatljiva, naveo je, suradnja sa SDSS-om koji neće biti u izvršnoj vlasti te da je dogovoreno, rekao je, da se list nacionalne manjine Novosti ne financira iz Državnog proračuna, nego da prihod ostvaruje na tržištu.

Potvrdio je novinarima da nije povukao kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.