VIDEO: KAKVA SREĆA Kupio staru fotografiju za dva dolara, sada bi za nju mogao dobiti pet – milijuna!

Jedan bi kalifornijski kolekcionar mogao dobiti čak 5 milijuna dolara za fotografiju koju je kupio prije pet godina za svega dva dolara. Ispostavilo se, naime, kako je na fotografiji legendarni odmetnik Billy the Kid.

Fotografija datira iz 1878. godine, a prikazuje Billy the Kida i nekoliko članova njegove bande kako igraju kriket u Nre Mexicu. Kolekcionar Randy Guijarro rekao je za američke medije kako skoro nije ni kupio spomenutu fotografiju. “Imao sam još nekoliko dolara, a razmišljao sam između tri slike. Na kraju sam se ipak odlučio za ovu”, kazao je.

Fotografija je od onda ovjerena od strane stručnjaka. Angažiran je čak i stručnjak za prepoznavanje lica koji je radio za NSA i FBI. billy the Kid, poznat i kao Henry McCarthy i William Bonney, bio je jedan od najpoznatijih figura američkog Zapada, istovremeno i narodni heroj i odmetnik kojem se pripisuje najmanje osam ubojstava.

“Povijesni značaj ove fotografije je neprocijenjiv”, kažu stručnjaci. Ovo je tek druga sačuvana fotografija na kojoj se prikazuje legendarni odmetnik. Jedina druga poznata fotografija prodana je 2011. godine za 2.3 milijuna dolara.

Komentiraj