Screenshot/YouTube

VIDEO: HYPERADAPT 1.0 Nike predstavio tenisicu koja se sama veže

Nike je predstavio tenisice koje se same vežu – model HyperAdapt 1.0. Tenisica može ‘osjetiti’ kada je njen vlasnik obuče, a sistem tada automatski zateže vezice, a jačina i način vezanja individualne su, prenosi Independent.

Sličnu tehnologiju predstavili su na modelu nike Mags, modela kojeg smo imali prilike gledati u filmskom klasiku ‘Povratak u budućnost’. Ipak, Nike poručuje kako je HyperAdapt prva tenisica koja je dostupna u ‘ekonosmki pristupačnijem obliku’. Tenisica je dizajnirana tako da, zavezana, svom vlasniku savršeno pristaje.

“Kada obučete tenisicu, senzor na peti javit će tenisici da se sama zategne”, rekla je voditeljica projekta Tiffany Beers. “Sa strane postoje dva gunba s kojima možete prilagoditi zategnutost, sve dok osjećaj ne bude savršen”.

Tvrtka je izvijestila kako je ovo samo prvi korak u korištenju tehnologije, koja bi mogla pomoći sportašima i svim ostalima. “U budućnosti, naši će proizvodi oživjeti”, poručuju iz Nikea. HyperAdapt bi se na tržištu trebala naći krajem godine, baš u vrijeme blagdanskog shoppinga. U početku će biti dostupna samo korisnicima aplikacije Nike+, a ‘obični će se smrtnici’ morati upisati na listu čekanja.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY

Komentiraj