VIDEO: 50. SUPER BOWL Treći naslov za Denver

– Igrači Denver Broncosa pobjednici su 50. izdanja ‘Super Bowla’, odigranog na Levi’s stadionu u Santa Clari, u kojem su 24-10 nadigrali favorizirane Carolina Pantherse.

To je treći naslov NFL prvaka za Denver u njihovom osmom nastupu na ‘Super Bowlu’ i drugi u karijeri za njihovog ‘quarterbacka’ Peytona Manninga, dok su Carolina Panthersi u svom drugom nastupu doživjeli drugi poraz. Prva dva trofeja Vincea Lombardija Broncosi su osvojili 1998. i 1999. godine pod vodstvom

Denver je do pobjede došao na isti način na koji je to činio tijekom regularnog dijela NFL sezone i u doigravanju, dominatnom obranom koja je potpuno limitirala suparničkog ‘quarterbacka’ Cama Newtona koji je uoči ‘Super Bowla’ proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone.

Nakon prve četvrtine Broncosi su vodili 10-0 zahvaljujući ‘field goalu’ Brandona McManusa i ‘touchdownu’ Malika Jacksona do kojeg su došli nakon što je Von Miller srušio ‘quarterbacka’ Panthersa i izbio mu loptu, a Jackson ju pokupio i unio u ‘end zonu’.

Tijekom druge četvrtine Newton je imao jedini bljesak, kada je kombinacijom trčanja i dodavanja doveo Carolinu do jedinog ‘touchdowna’ na utakmici, a postigao ga je ‘running back’ Jonathan Stewart. Kontroliranom igrom i čvrstom obranom Denver je lomio otpor Panthersa i konačno ga slomio na nešto više od četiri minute prije kraja, kada je još jednom Von Miller srušio Newtona i omogućio Manningu da donese pobjednički ‘touchdown’ koji je postigao C. J. Anderson. Uspješnim pretvaranjem za dva poena Denver je postavio konačnih 24-10.

Vanjski ‘linebacker’ Denver Broncosa Von Miller proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) 50. ‘Super Bowla’ u kojem je njegova momčad s 24-10 nadigrala favorizirane Carolina Pantherse, a on predstavljao konstantu prijetnju za suparničkog ‘quarterbacka’ Cama Newtona.

Miller je u dva navrata rušio Newtona i izbijao mu loptu iz ruku, što je dovelo do oba ‘touchdowna’ Broncosa na utakmici odigranoj na Levi’s stadionu u Santa Clari.

Miller je tek četvrti ‘linebacker’ u povijesti koji je osvojio trofej za najkorisnijeg igrača ‘Super Bowla’.

 

Komentiraj