VELIKE POPLAVE: U Srbiji proglašeno izvanredno stanje

FaH

U Srbiji je u četvrtak navečer na cijelom teritoriju proglašeno izvanredno stanje kao preventivna mjera zbog poplava i padalina koje će po prognozama narednih 24 sata donijeti u pojedinim područjima i do 60 litara oborina po čevornom metru.

“Odluka je donijeta kao preventivna mjera kojom će se olakšati i ubrzati djelovanje svih tijela Republike Srbije u zaštiti života i sigurnosti građana i imovine, kao i otklanjanju posljedica poplava”, priopćeno je iz vlade srbije.

Vlada će, kako se  navodi u priopćenju, uz svakodneve sjednice Republičkog stožera za izvanredna stanja, kontinuirano pratiti stanje na terenu i o tome izvještavati građane.

Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, narednih dana pomagati i vojska, istaknuto je u priopćenju.

Vlada Srbije uputila je apel građanima da poštuju odluke vlade i učine sve kako bi se spriječile veće posljedice tijekom kritičnog kišnog perioda koji meteorolozi predviđaju do utorka sljedećeg tjedna.

U Srbiji je zbog obilnih kiša već u utorak proglašeno izvanredno stanje u 15 općina na zapadu i jugozapadu Srbije, a evakuirano je najmanje 150 ljudi i poplavljeno oko 700 kuća te stotine pomoćnih objekata, a pod vodom su i proizvodni pogoni pojedinih poduzeča, te više od 6.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Komentiraj