UŽIVO: U Zagrebu 11 novih slučajeva zaraze, Nacionalni stožer danas ima konferenciju

 

U utorak je u Hrvatskoj bilo 30 novooboljelih osoba od koonavirusa, čime se ukupan broj oboljelih od koronavirusa popeo na 2.366. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, objavio je Nacionalni stožer.

Šef Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović najavio je kako će se danas donijeti odluka o promjeni režima na granicama sa susjednim zemljama. Vjerojatno će se uvesti samoizolacija za sve koji dolaze iz tih zemalja. Više o tome pročitajte OVDJE.

Tijek događaja:

12:10 Danas je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen jedan novi slučaj obolijevanja od kovida 19, javili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Riječ je o osobi iz Rijeke koja se zarazila tijekom boravka u Sloveniji, ima blage simptome i na kućnom je liječenju u samoizolaciji.

To je prvi slučaj zaraze koronavirusom u toj županiji nakon 10. lipnja. Ukupno su dosad zaražene 74 osobe, od čega su četiri aktivna slučaja, 69 je oporavljenih, a jedna je osoba umrla.

12:00 Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije danas je pozvao na press konferenciju. Nakon 28 dana imaju novu osobu pozitivnu na koronavirus, osoba je iz Velikog Trgovišća.

11:55 “U Vukovarsko-srijemskoj županiji na #COVID-19 pozitivna je 1 osoba iz Vukovara”, objavio je Stožer.

[U ŽUPANIJI JEDNA NOVOOBOLJELA OSOBA] 📌U Vukovarsko-srijemskoj županiji na #COVID-19 pozitivna je 1 osoba iz Vukovara….

Posted by Vukovarsko – srijemska županija on Wednesday, June 24, 2020

11:50 Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio kako je potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Riječ je o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu izvan Koprivničko-križevačke županije, točnije na području Grada Zagreba gdje ima prijavljeno boravište, dok je prebivalište prijavljeno na području županije. Osoba je u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata. Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno je zabilježeno 96 oboljenja COVID -19 infekcijom.

11:48 Stožer civilne zaštite Istarske županije u srijedu je, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju s koronavirusom na pojedinim područjima RH i državama u okruženju, donio odluku kojom se ponovo zabranjuju posjete domovima za starije i nemoćne na području Istarske županije, kao i izlasci njihovih korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u socijalnoj skrbi.

“Posljednjih dana svjedočimo o nekoliko “uvezenih” slučajeva zaraze virusom COVID-19 iz tih država koji su uspješno sanirani, te je ovakva odluka donijeta u cilju zaštite najranjivije skupine naših sugrađana od mogućeg oboljenja. Danas imamo i koordinacijski sastanak s predstavnicima trgovačkih centara na kojem ćemo dogovoriti koje mjere zaštite moraju ispoštovati”, rekao je čelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac, prenosi Glas Istre.

11:35 Grad Vukovar objavio je kako je na njihovom području jedna novozaražena osoba.

11:30 Stožer Osječko-baranjske županije je objavio da je dosad obrađeno ukupno 148 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna. Riječ je o tri osobe iz Đakova i jednoj iz Osijeka. Određena je mjera samoizolacije za osobe koje su s njima bile u kontaktu. Na području te županije trenutno je 255 osoba u samoizolaciji.

Na njihovom je području trenutno 27 aktivnih slučajeva, među kojima je 13 časnih sestara iz Đakova. Sedam oboljelih osoba je hospitalizirano u KBC-u Osijek (pet časnih sestara iz Đakova i dvije osobe iz Osijeka), no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboljeli nalaze se na liječenju kod kuće.

Policija je jučer obavila 18 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije te u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mjere. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo. Više pročitajte OVDJE.

11:20 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 24. 06. 2020. do 11 sati evidentirano je 139 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

10:48 U Zagrebu je 11 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u srijedu Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te najavio da će gradskom stožeru civilne zaštite predložiti uvođenje obaveznog nošenja maski u javnom prijevozu.

“U protekla 24 sata je 11 novozaraženih koronavirusom. Njih sedam je dijagnosticirano u Klinici za zarazne bolesti, a četiri u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar”‘, izjavio je Šostar. Više proćitajte OVDJE.

10:44 Nalazi još 11 testiranih uzoraka vezanih uz Adria Tour u Zadru su negativni, a u samoizolaciji su 132 osobe, priopćio je u srijedu Stožer Civilne zaštite Zadarske županije. U ponedjeljak i utorak testirane su 164 osobe, a od nedjelje, kada se doznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, ukupno 186.

10:42 Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić poručio je da je mjeru obveznog nošenja maski u javnom prijevozu trebalo uvesti i ranije. Kalinić kaže da je Grad Zagreb to prepustio Nacionalnom stožeru, koji se, kako kaže, pogubio između struke i dnevnopolitičkih potreba. “To najbolje pokazuje raspisivanje izbora, gdje se Zagreb u sredini, potres s jedne strane i koronavirus s druge”, rekao je Kalinić. Više pročitajte OVDJE.

10:27 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije, od ukupno 59 obrađenih testova s područja SDŽ danas nema novooboljelih osoba. “142 osobe nalaze se u samoizolaciji. Ni jedna osoba se ne nalazi na bolničkom liječenju u KBC-u Split”, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

10:20 Na području Šibensko-kninske županije danas nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. “Pod zdravstvenim nadzorom se nalaze 22 osobe, koje su pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom”, poručio je županijski stožer civilne zaštite.

09:50 “Jučer smo uzeli preko 180 uzoraka, sve skupa 13 je pozitivnih osoba na području Đakova. Nekoliko uzoraka je neajsno, neke ćemo morati ponovno uzeti. Morat ćemo ići dalje uzimati uzorke”, kazao je epidemiolog Karlo Kožul za HRT Studio 4.

Dodao je da se časne sestre se pridržavaju svih mjera. “Imaju svaka svoju sobu, drže se pravila i mislim da će situacija biti pod kontrolom. Zaraza je stigla s područja Kosova, opet je uvezena iz druge zemlje, tako smo mi zaključili”, dodao je Kožul.

“U bolnici su dvije sestre i dva bogoslova, imaju neke kronične bolesti, ali nemamo teže oboljelih”, dodao je.

09:47 Ministar Beroš u srijedu je istaknuo informaciju o koronavirusu, koju je saznao iz stručne literature i koja ga je, kako je rekao, iznimno razveselila. “Istraživanje je pokazalo da preko 92 posto slučajeva svih koji su novodijagnosticirani ispod 60 godina nema nikakvih kliničkih simptoma, što me silno veseli, a moglo bi biti i indirektni dokaz da je virus mutirao”, rekao je Beroš. Više pročitajte OVDJE.

09:40 Nacionalni stožer najavio je konferenciju za novinare za 14 sati.

09:30 Stožer civilne zaštite Istarske županije jutros je objavio da na području te županije nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 50 uzoraka brisova i svi su negativni na koronavirus.

09:11 Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić negativan je na koronavirus, objavio je Grad u srijedu. Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj