USKOK optužio Dolačkog za krađu zlata i novca iz sefa u Heinzelovoj

Zeljko Lukunic/PIXSELL

USKOK je podnio optužnicu protiv smijenjenog načelnika zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željka Dolačkog kojega tereti da je ukrao zlato i novac iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije.

Uskok tvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. “koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana”.

Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno “inscenirao provalnu krađu u prostoriju zagrebačke policije u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni”.

Dolački odbacuje optužbe

“U optužnici je predloženo da se, sukladno odredbama Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, okrivljeniku oduzme protupravno stečena imovinska korist”, objavio je Uskok.

Dolački odbacuje sve optužbe na svoj račun i tvrdi da nije ukrao zlato i novac koji nikada nisu pronađeni.

I njegov odvjetnik Veljko Miljević u više je navrata isticao da Dolački nije provalio u sef u svom uredu te da Uskok nema ni jedan dokaz kojim bi ga teretio. Uskok, s druge strane, kao ključne dokaze protiv Dolačkog navodi da je jedini imao ključ sefa, ali i da je nedugo prije zločina kupio pilu za metal, što je navodno snimljeno i nadzornim kamerama.

Dolački je uhićen i smijenjen krajem travnja, a 10. lipnja je izašao iz istražnog zatvora nakon što je Uskok ispitao 30-ak svjedoka.

Komentiraj