Pixabay

UNATOČ SUSPENZIJI Nike nastavlja suradnju s Marijom Šarapovom

Unatoč suspenziji iz tenisa na dvije godine, Nike će nastaviti sponzorstvo ruske tenisačice Marije Šarapove. Iza tenisačice će stati i proizvođač reketa Head, objašnjavajući svoju odluku time da je Međunarodna teniska federacija odluku donijela na temelju ‘manjskavog procesa’.

Šarapova je ranije ove godine bila pozitivna na zabranjeni lijek melodonij, te je najavila žalbu na suspenziju. U ožujku je na konferenciji za novinare priznala da je pala na doping testu. Melodonij je lijek za srćane bolesti, koji je dospio na listu zabranjenih lijekova 1. siječnja ove godine.

Nike je prvotno prekinuo suradnju sa Šarapovom, navodeći kako će pratiti istragu. Ipak, u srijedu su priopćili kako je ITF otkrio da Šarapova nije namjerno prekršila pravila. “Uvijek je bila iskrena, ispričala se zbog svoje pogreške i sada se žali na dugu zabranu. Uzeći u obzir odluku ITF-a, nadamo se da će se Šarapova vratiti na teniske terene i nastaviti suradnju s nama”, priopćili su.

Suradnje Nikea i Šarapove traje otkako je ruska tenisačica imala 11 godina. 2010. godine potpisala je novi osmogodišnji ugovor vrijedan 70 milijuna dolara, a dobit će i dio zarade od prodaje njene linije odjeće. Forbes je procijenio kako je prošle godine zaradila 21.9 milijuna funti, a među sportašicama od nje je bolja samo Serena Williams. Ipak, procjenjuju kako će njena zarada biti znatno smanjena ove godine.

Komentiraj