HINA/ Dario GRZEL

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE PODRŽALA KLEMMA “Dijalog sa srpskim veteranima nije izjednačavanje žrtve i agresora”

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata u petak je održala konferenciju za novinare na temu Josipa Klemma. Udruga je jednoglasno stala uz Klemma i njegovu inicijativu za dijalogom sa srpskim veteranima s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka stradalih u Domovinskom ratu, prenosi Dnevnik.hr.

“Krilatica specijalne policije glasi “Prvi u ratu, prvi u miru”. Mi smo prva jedinica koja je ušla u sukob sa agresorom”, poručio je na početku konferencije Antun Blažević, predsjednik Središnjeg odbora udruge.

“Namjera ostvarivanja kontakata s veteranskim udrugama iz BiH i Srbije nije izjednačavanje žrtve i agresora jer je dokazano pred međunarodnim insitutcijama tko je agresor. To nije inicijativa za druženje uz jelo i piće, sportske igre niti poslovni odnosi”, kazali su. Istaknuli su i kako Josip Klemm nije niti jednu odluku donio na svoju inicijativu i bez odobrenja Udruge.

“Ako će doći do susreta sa veteranima iz Srbije, tražit ćemo da se sastanak održi u Bruxellesu. Platforme kao što je 112 uzimaju silne novce, a ništa se ne događa”, poručili su iz Uduge dodavši da se nadaju da će se i druge udruge pridružiti ovoj inicijativi.

Članovi Udruge ponudili su potporu ministru branitelja Tomi Medvedu. “Nevladine udruge primaju velika sredstva za pronalazak posrmtnih ostataka, ali bez rezultata”, dodao je Blažević.

Podsjetimo, Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik, rekao je da njegova udruga ne podržava susret sa srpskim veteranima dok ne vidi iskreno žaljenje vojnika i pripadnika paravojnih postrojbi zbog agresije koju su počinili nad Hrvatskom, njenim građanima i kulturnim vrijednostima.

Komentiraj