U osnovne i srednje škole Vukovarsko-srijemske županije ove školske godine upisano je čak 1165 učenika manje nego lani, izvijestila je na konferenciji za novinare u četvrtak u Vukovaru pročelnica vukovarsko-srijemskog Odjela za obrazovanje i sport Jadranka Mustapić-Karlić, dodajući kako je po pedagoškim standardima to čak 41 školski razred manje nego prošle školske godine.

Izvijestila je da je ove godine u osnovne škole na području županije upisano 13.965 učenika, a u srednje 7063 učenika.

“Kada te brojke usporedimo s brojkama iz prošle godine, u osnovne škole upisana su 672 učenika manje, a u srednje njih 493 manje”, rekla je Jadranka Mustapić-Karlić, dodajući kako je “jedina svijetla točka” to što je ove godine upisano 85 prvašića više nego prošle godine.

Predstavljeni su i projekti “Užina za sve”, kojemu je nositelj Vukovarsko-srijemska županija i koji s milijun kuna financira Fond europske pomoći za najpotrebitije, te “Vrijeme užine”, kojemu je nositelj grad Vinkovci, vrijedan oko 720.000 kuna.

U sklopu tih projekata za 1898 djece u riziku od siromaštva u 54 osnovne škole s područja Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije osigurat će se besplatna školska prehrana.

Komentiraj