U Puli izbo psa pred očima vlasnice

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sedmogodišnja kujica američkog staforda Koko brutalno je ubijena u subotu oko 16 sati dok je u Šijanskoj šumi šetala sa svojom vlasnicom. Muškarac iz Pule zadao joj je četiri ubodne rane nožem, od kojih je jedna duboka čak osam centimetara, javlja u utorak Glas Istre.

“Koko je bila kućni pas, naš ljubimac. Spavala je s mojom djecom. O njezinoj blagoj naravi, mada spada u opasne pasmine, dovoljno govori činjenica da se ona uopće nije branila, da je primila četiri uboda nožem i krenula prema meni…. Nakon nekoliko metara samo je pala, dok je krv iz nje šikljala na sve strane”, ispričala je vlasnica psa za Glas Istre.

Ispričala je kako je došlo do napada. “Dublje u šumi vidjele smo mlađeg dečka i curu kako zajedno s nekim psom čuče u žbunju, čak smo se i našalile da nije sezona gljiva, jer nam nije bilo jasno što to rade. Nakon nekih sat vremena, vraćajući se, ponovo smo naletjeli na njih i moja Koko krenula je prema njima da ih pozdravi, pronjuška. No čim je prišla, taj je manijak uhvatio svog psa, dignuo ga u zrak i krenuo rukom prema mome psu”, kaže.

U početku, dodaje, nije shvatila što se događa. “Pas je cvilio, ovaj ga je i dalje ubadao, Koko se u jednom momentu samo okrenula i počela vraćati prema meni. Da je barem uzvratila, možda bi danas bila živa. Kada sam stigla do nje, ona je već pala na pod, krv je špricala na sve strane, vezala sam šal oko nje, ali nisam mogla spriječiti daljnje krvarenje”, ispričala je vlasnica.

Komentiraj