FaH

U MALIM SKUPINAMA: Slovenija ponovo prihvaća izbjeglice

Slovenija je jutros opet započela primanjem migranata, pa je od njih 1800 koji su sinoć dospjeli na granicu kod Središča ob Dravi njih 800 već preuzela, dok ih 1000 još čeka na hrvatskoj strani, doznaje se od slovenske policije.

Predstavnica za tisak slovenske policijske uprave Vesna Drole kazala je telefonom za Hinu da prednost u prihvatu imaju ranjive skupine, posebno žene i djeca.
Nakon registracije odnosno uzimanja podataka, svi danas prihvaćeni upućuju se dalje u porihvatne centre po Sloveniji, najviše u Šentilj. Uskoro će uslijediti i službeno priopćenje slovenske policije o tome.

i Austrija je u ponedjeljak ujutro opet počela primati migrante iz slovenskih prihvatnih centara Šentilja i Gornje Radgone, ali granicu prelaze u malim skupinama.

Prije toga, a reagirajući na tvrdnje slovenskih vlasti da je Austrija sinoć prestala primati migrante jer ima teškoća s njihovom opskrbom i smještajem, austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova navelo je da kad je riječ o ulasku migranata ostaje “status quo”, te da će im i dalje dopuštati ulazak u Austriju, ali nisu spomenuli o kojem bi se dnevnom broju prelazaka mogli raditi.

Komentiraj