U Koelnu otvoren Gamescom – najveći sajam kompjuterskih igrica u Europi

EPA/OLIVER BERG

U Koelnu je u srijedu otvoren Gamescom, najveći sajam kompjuterskih igrica u Europi na kojem se do nedjelje očekuje preko pola milijuna posjetitelja.

Glavna tema ovogodišnjeg Gamescoma, koji se održava pod sloganom „Junaci u novim dimenzijama“ bit će igrice u virtualnom svijetu. Vodeće svjetske kompanije na području kompjuterskih igrica poput Sonyja i Microsofta na Gamescomu će predstaviti novu opremu prilagođenu igricama u virtualnoj realnosti.

“Gamescom je jedini sajam na kojem svoje najnovije proizvode i prije puštanja u promet predstavljamo ljubiteljima kompjuterskih igrica“, rekao je Aaron Greenberg, šef marketinga Microsoftovog odjela za igrice Xbox-a.

Ulaznice za ovogodišnji Gamescom, koji se za javnost otvara u četvrtak, su odavno rasprodane.

Na ovogodišnji sajam se prijavilo preko 8.000 kompanija iz sektora kompjuterskih igrica a Gamescom je kroz popratni program, poput koncerata i organiziranih susreta igrača, prisutan do nedjelje i u cijelom gradu.

Ovogodišnji Gamescom zbog nedavnih terorističkih napada u Njemačkoj i susjednoj Francuskoj i Belgiji prate pojačane mjere sigurnosti. Gosti se mole da na područje koelnskog sajma ne donose naprtnjače i torbe a oprema koja imitira oružje je zabranjena.

Paralelno s Gamescomom je pokrenuta i prva online ambulanta za ovisnike o internetu i kompjuterskim igricama. Ovdje posjetitelji mogu testirati sebe ili nekog člana svoje obitelji na eventualnu ovisnost o internetu ili igricama.

Komentiraj