Tulum u konobi Pršut: Kerum i Mornar platit će novčane kazne, ostali uzvanici dobili samo upozorenje

Bivši nogometaš Ivica Mornar zbog nedavnog organiziranja privatnog okupljanja i zabave dobit će kaznu od pet tisuća kuna. Istu kaznu će platiti i Željko Kerum u čijoj konobi se zabava događala. Kaznu će platiti i njegova tvrtka kojoj slijedi prekršajni nalog u iznosu od deset tisuća kuna.

Podsjetimo, Nacional je prvi pisao o zabavi koja se nedavno dogodila u Kerumovoj konobi Pršut u Kaštelima, a potom se priča o druženju bez poštivanja mjera i snimka Keruma kako pleše proširila medijskim prostorom što je, pak, izazvalo brojne reakcije.

Na spomenutom druženju bilo je pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, a osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši nogometaš Hajduka, koji je slavio rođendan s još nekoliko uzvanika.

Samo upozorenje jer su priznali greške

Suci i drugi gosti su dobili samo upozorenja zbog nenošenja maske, dok će Mornar i Kerum platiti novčane kazne.

“Jedanaest osoba je prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdavanjem pisanog upozorenja jer su za to bili ispunjeni uvjeti normirani Prekršajnim zakonom”, javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Iz policije kažu da se, prema članku 245. st.8. Prekršajnog zakona, pisano upozorenje izdaje osobi kada je počinjen prekršaj za koji je propisana kazna do tisuću kuna. Posebice se to radi, ako je prekršaj lake naravi, a počinitelj nije prije činio slične prekršaje i još je priznao grešku.

 

Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

 

Pogledajte kako je Željko Kerum zabavljao splitske suce u svojoj konobi

Komentiraj