HINA/ Daniel KASAP

TUCAKOVIĆ ‘Moguće je da je uzrok požara iskrenje dalekovoda’

Glavni vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem u utorak je gosotvao u Dnevniku N1 televizije gdje je govorio kakvo je stanje na požarištima.

”Dugobabe su predvečer aktivne i jedan dio vrha na području Peruna. Situacija je pod kontrolom, a 300-tinjak vatrogasaca je na terenu i nadzirat će tijekom noći područje. Na području Zadarske županije dva su požara su lokalizirana. Mirnija je večer za vatrogasce ali bit ćemo na oprezu. Vojska je povučena s požarišta u Loru”, rekao je Tucaković.

Komentirao je i neslužbene navode koje je objavila Slobodna Dalmacija prema kojima je uzrok prvog požara u Tugarama bio iskrenje dalekovoda.

”Moguće je da je došlo do iskrenja s obzirom na toplinu, ali tu je naša policija i naši vještaci koji će to istražiti i dati rezultate koji će dovesti do uzroka koji je nanio veliku materijalnu štetu”, kazao je.

Iako je cijeli ovaj slučaj dobio i političku dimenziju nakon što je ministar obrane Damir Krstičević zbog predsjedničinog komentara podnio ostavku koju premijer nije prihvatio, Tucaković smatra kako to nije tema za vatrogasce.

”Mislim da u vatrogastvu nema mjesta politici. Tu smo da radimo posao i da građane i turiste učinimo sigurnima. To mi i činimo”, rekao je, ali se nada kako će se uvjeti za vatrogasce poboljšati.

”Nakon svake ovakve akcije nadamo se da ih više neće biti, ali treba biti spreman. Naravno da se treba izvući pouke i sustav poboljšati i nadamo se da će status vatrogasaca biti bolji. Vatrogasci se bave prometnim nesrećama, požarima, poplavama, dubinama i visinama i oni su uvijek na usluzi građanima”, kazao je Tucaković.

Komentiraj