Scott Olson/Getty Images

TRUMPOV SHOW Nazvao žene ‘fenomenalnima’, ali nije se ispričao znog seksističkih izjava

Američki milijarder, trenutno vodeći republikanski pretendent za Bijelu kuću Donald Trump pokušavao je u nedjelju smiriti skandal koji je izazvao seksističkim izjavama, ali se nije ispričao.

Trump se žalio se da ga je voditeljica prve debate republikanskih predizbora u četvrtak Magyn Kelly nepravedno tretirala. “Moglo se vidjeti da joj krv izlazi na oči ili odakle god da izlazi…”, aludirao je u petak na menstruaciju vodeće novinarke tv-kanala Fox News.

Nakon te njegove izjave, simpatizeri republikanaca koji su ga pozvali da održi govor u subotu na skupu u Atlanti, povukli su svoj poziv i umjesto njega pozvali voditeljicu Kelly.

 

  • Bez isprike za svoje izjave, Trump je u nedjelju na CNN-u ponovio da ga je voditeljica nepravedno tretirala i postavljala pitanja o njegovim ranijim seksističkim izjavama. Rekao je da nije aludirao na njezinu mjesečnicu. Milijarder je, podsjetimo, ranije izjavio kako su žene ‘debele svinje, kuje, neuredne i odvratne životinje’.

 

“Jako se razljutila i ono što sam rekao se odnosilo na njezin bijes. Nisam rekao ništa nekorektno”, tvrdi Trump. “Samo prljavi um će reći da sam aludirao na njezinu mjesečnicu” i dodao da “voli žene i da im želi pomoći”.

Rekao je kako u poslu ima ‘nevjerojatan odnos sa ženama’. “One su fenomenalne. Imam mnogo rukovoditeljica u tvrtki. One rade fenomenalan posao, a ja im plaćam ogromnu količinu novca”, krenuo je Trump. “One mi zarađuju novac, ali zarađuju ga i sebi. U mnogim slučajevima, one su vrlo vrlo talentirane i mogu biti ‘ubojice'”.

 

  • Trump je napao i svog suparnika Jeba Busha, koji je i sam na udaru, nakon što su mu se o glavu obili komentari kako američka vlada troši previše novaca na žensko zdravlje. “Što je on rekao o ženama i ženskom zdravlju je smiješno, potpuno suprotno od mene”, rekao je Trump.

 

Donald Trump je također optužio svoje republikanske protivnike i druge dužnosnike stranke što ga kritiziraju u nastojanju da budu politički korektni kako bi si priskrbili bodove, dok prema anketama on vodi.

Komentiraj