EPA/MICHAEL REYNOLDS

Trumpov novi direktor komunikacija ima pomirljivi ton prema novinarima

Ako predsjednik Donald Trump, koji za medije kaže da šire “lažne vijesti”, želi da njegovo osoblje zauzme pomirljiviji pristup prema novinarima, novi direktor komunikacija Anthony Scaramucci možda primjenjuje takav zaokret – zasad.

Financijer Wall Streeta koji se angažirao na prikupljanju donacija za republikance ušao je u sobu za novinare Bijele kuće u petak i odmah učinio ono što Sean Spicer, dosadašnji glasnogovornik Bijele kuće, nije učinio prvi dan u siječnju: angažirao se na prijateljski način s novinarima.

Noseći plavu kravatu i iglu s američkom zastavom na tamnom odijelu, Scaramucci  se šalio s dopisnicima te obećao da će biti transparentan i čak imao i uvažavajuće primjedbe o CNN-u, mreži s kojom su se Trump i Spicer u više navrata borili.

On se šalio na svoj račun, na nizak rast te se s podija ispričao Trumpu što je tada newyorškoga poslovnog čovjeka  nazvao traljavim političarem 2015.

“On mi to ponavlja svakih 15 minuta, ok?”, rekao je Scaramucci kroz smijeh, referirajući se na predsjednika. “Ne bih to nikad rekao o njemu. Tako, gospodine predsjedniče, ako slušate, osobno vam se ispričavam 50. put što sam to rekao”.

Trump je vjerojatno slušao, napominje Reuters.

Objavio je da će nova glasnogovornica biti Sarah Sanders.

Komentiraj