Trend osmišljavanja jedinstvenih načina pripreme kave i čaja

R'n'B Weekend festival

Globalni trendovi sve više populariziraju cold-brew kavske napitke. To je potvrdio i veliki interes posjetitelja R’n’B Weekend festivala za različitim varijacijama ovih osvježavajućih pića. Franckovi baristi su posjetiteljima predstavili novitete sezone, pet genijalnih bezalkoholnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave, a sve više se ističu i razne vrste čaja.

Tu su i razne voćne arome, kombinacije okusa, slatki sirupi… Franck Cold-Brew za bazu koriste kavu i čaj dobiveni tzv. “cold-brew“ metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno od 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti napitaka.

“Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu“, rekao je Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.

R’n’B Weekend festival okuplja poznata imena iz svijeta hrane, pića i kave u Gliptoteci u Zagrebu te će kroz predavanja, panele, networking i zabavu na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. Kavi će posvećen i zaseban dio programa koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji, radionicama i degustacijama.

Komentiraj