nestali.hr

TRAGIČAN KRAJ Na obali Save pronađeno tijelo brigadira Jure Zadre

[quote_box_center]

  • Na sjevernoj obali rijeke Save na području Ivanje Reke jučer 5. svibnja 2015. pronađeno je tijelo muške osobe
  • Identifikacijom utvrđeno da se radi o nestalom pripadniku OS-a RH, brigadiru Juri Zadri

[/quote_box_center]

Na obali rijeke Save na području Ivanje Reke pronađeno je tijelo brigadira Hrvatske vojske, Jure Zadre, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Tijelo muške osobe pronađeno je na sjevernoj obali rijeke Save u Ivanjoj Reci u utorak, 5. svibnja, a službenici Policijske uprave zagrebačke na teren su izašli temeljem dojave građanina, navode iz MORH-a.

Prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zagrebačkog Medicinskog fakulteta, gdje je identifikacijom utvrđeno kako je riječ o nestalom pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske, brigadiru Juri Zadri. Njegov je nestanak prijavljen policiji 24. travnja 2015. godine.

Utvrđuju se okolnosti

“U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog nesretnog događaja”, priopćeno je iz MORH-a.

Brigadir HV-a i general HVO-a, Jure Zadro, bio je načelnik Odjela veze pri Glavnom stožeru Oružanih snaga RH. Obitelj se zadnji put s njim čula u Zagrebu prije dva tjedna, u srijedu 22. travnja, otkada mu se gubi svaki trag.

Prema pisanju medija, nedaleko od vojarne Croatia, gdje je brigadir Zadro radio, posljednji je put lociran i signal s njegova mobitela. Cijelo je područje nekoliko puta pretraženo.

Intenzivnu istragu su provodili pripadnici PU zagrebačke i Vojne policije, a nakon što je od početka istrage proteklo deset dana bez novih informacija o nestanku, obitelj Zadro je odlučila putem medija uputiti apel za pomoć u potrazi.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA