Tomašević: “Tri su radnika u bolnici, jedan je teže ozlijeđen”

Autor:

04.12.2023.,Zagreb - Jutros je na Jakusevcu doslo do novog odrona smeca, a ozlijedjene su dvije osobe.Od 7. 55 sati zatvorena je Sajmisna cesta od Micevca do Jakusevca u smjeru zapada, amjesto dogadjaja je osigurano.Tomislav Tomasevic sa suradnicima je stigao na Jakusevac te se obratio medijima Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Luka stanzl/PIXSELL

Na zagrebačkom Jakuševcu u ponedjeljak rano ujutro došlo do odrona smeća, a ozlijeđene su dvije osobe. Nešto prije 7 sati odronio se dio otpada, nekoliko tjedana nakon što je došlo do velikog odrona uslijed jakih kiša koje su pogodile Zagreb.

Izjavu za medije na Jakuševcu dao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Izvidi o prošlom odronu su u tijeku”, rekao je na početku. “Zasad sve što je bilo 11. studenog nije utvrđeno da je bilo nekih nepravilnosti”, rekao je.

“Ovo se ne smije događati. Dosad nije bilo nikakvih situacija za postupanje, ali one će doći. Mjerne postaje ne pokazuju da je došlo do prekoračenja plinova. Ali želimo biti sigurni te smo naručili novo mjerenje, doći će iz Štampara s mobilnim uređajem i napravit će se mjerenje”, rekao je.

Kaže da je suspendirano odlaganje otpada. “Nadam se da neće kontejneri biti pretrpani”, rekao je i poručio da traži hitan sastanak s Vladom da vide kako ovo mogu zatvoriti.

Troje radnika je odvezla hitna, jedan je teže ozlijeđen”, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, golemo klizište promjera nekoliko desetaka metara se prije par tjedana otvorilo na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec Prudinec. Da se na odlagalištu događa nešto čudno, stanovnici novozagrebačkih kvartova najprije su osjetili jer se kvartovima širio nesnosan smrad. Iz zagrebačke Gradske uprave su tek nakon pisanja medija izvijestili da je djelomično urušen zapadni dio odlagališta otpada Prudinec/Jakuševec, no nitko nije ozlijeđen, nema povećane koncentracije odlagališnih plinova i odlagalište uredno funkcionira.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je nakon prvog odrona 11. studenoga rekao kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba.

“Planiramo sanaciju izvršiti do kraja godine, radimo s nadležnim institucijama da utvrdimo što se dogodilo, da se to više ne ponovi i da se sanira do kraja godine”, rekao je tada Tomašević na konferenciji za medije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.