Tijekom ljeta jutra posvetite joga pozdravu Suncu

Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom ovog ljeta posvetite se jutarnjem joga pozdravu novom danu. Jutarnja joga je idealna zdrava aktivnost, koja će probuditi vaša osjetila i učiniti vas sretnijim. Odmor i slobodni dani će biti ispunjeniji pozitivnom energijom i zdravim opuštanjem.

Na početku vježbanja obratite pozornost na disanje i smirivanje tijela. Upitajte se što želite početi iznova i dovršiti kada se vratite s odmora, što je ono novo što vas zanima i kako to pokrenuti.

Nakon kratke meditacije kreće se u položaj mačke i uspravna dizanja, uz pravilno disanje, slijedi položaj kobre i druga jednostavna istezanja, pokazuje ovaj video.

I drugi instruktori joge  preporučuju slične osnovne vježbe za pozdrav Suncu. U drugom video uratku obratite pozornost na laganu aktivaciju ruku, što će vam dodatno pomoći pri istezanju leđa.

U video uratcima predstavljene instruktorice joge napominju da ne odgovaraju za moguće ozljede prilikom izvođenja vježbi. Ako  ste nedavno bili na operaciji ili ste teže bolesni nemojte poduzimati ovakve aktivnosti. Jogu izvodite polako i smisleno, ne pretjerujte. Vježba ne treba izgledati kao što je prikazano, tj. istežite se do vaše granice fleksibilnosti kostiju i mišića.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]