Tibor Klobučar iz Grada Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

METRO

Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u Kuhaoni.

Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Grada Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci. Predsjednik Uprave METRO-a, Marc Carena, iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Grad Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Tibor Klobučar je osvojio i dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In.

Finalisti su za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s gaucamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert.

“Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom dva mjeseca na Kul In-u”, izjavio je Tibor Klobučar.

Tibor Klobučar
Tibor Klobučar

Dvanaest maturanta odmjerili su kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima u gradovima Zagrebu i u Kastvu, a šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Gradu Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja.

Gabriela Filca i Konstantin Lukianenko

“Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef, jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje. Kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih”, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro.

U ovom projektu METRO je okupio svoje partnere Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja te kulinarski institut Kul In i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Republici Hrvatskoj i razvoju mladih kuhara.

Andrea Mikinac
Andrea Mikinac
Najbolji mladi kuhari

Komentiraj