Donosimo vam savjete za sigurnu kupnju putem interneta.

Ako znate što tražite i koliko ste novaca spremni za to izdvojiti, kupnju možete obaviti za samo desetak minuta.

Prvo pravilo kojeg se moramo pridržavati prilikom kupovine putem interneta je da kupnju ne obavljamo putem nezaštićenih bežičnih mreža, jer tako riskiramo da nam hakeri ukradu osobne podatke. Isto vrijedi i za računala za pristup internetu na javnim mjestima (kao što su internetski kafići, knjižnice i tome slično) Zato, ako želite opušteno kupovati putem interneta – uvijek to radite putem sigurnosno zaštićenih mreža, a to su upravo vaše privatne mreže kojima se koristite u svom domu.

Internetski kriminalci služe se tipfelerima i pogreškama u pisanju, koje korisnici često čine dok traže određeno mrežno odredište, kako bi ih naveli na opasnu web stranicu koja učinkovito oponaša originalnu.

Zato, dobro proučite internetsku stranicu dobavljača koji prodaje proizvod koji želite kupiti. Provjerite jesu li na stranici navedeni adresa i telefonski broj dobavljača te uvjeti isporuke i mogućnost zamjene robe.

Prilikom plaćanja putem interneta trebali bismo izbjegavati metode koje nam ne pružaju dovoljnu sigurnost i zaštitu. U tom smislu, plaćanje kreditnim karticama i putem usluge PayPal sigurna je metoda. Usto, možemo na svoj uređaj instalirati dodatni sigurnosni softver i koristiti se funkcijama blokiranja te se i tako zaštititi od prijevara internetskih kriminalaca.

Čak i kad posjećujemo samo pouzdana mrežna odredišta i online trgovine i koristimo se bookmark oznakama, vanjski faktori – kao što je uporaba zaraženog računala – mogu imati poguban utjecaj na našu sigurnost. Stoga je zaštita svih aspekata našeg digitalnog života – nužna. Isto tako, važno je uvijek pročitati uvjete kupovine u online trgovinama koje koristite – prije nego što samu kupnju obavite.

Preglednost, jednostavnost korištenja, lakoća pretraživanja, mogućnost usporedbe, ušteda vremena te sigurnost, prednosti su kupovine preko Tele2 webshopa, upravo kako nalažu zakoni i novi trendovi poslovanja.

Tele2 je svim kupcima u razdoblju od 7.8. do 24.8.2017. pripremio ponudu u svom webshopu, koja uključuje smartphone HUAWEI P9 lite i tablet Alcatel Pixi3 10.1” uz tarifu RASPALI i opciju BEZBROJ GB, kojom je omogućen neograničen internet na mobilnim uređajima.

Budite sigurni uz Tele2 webshop, a za više pojedinosti posjetite ga na internetskoj adresi https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/.

Komentiraj