Svijet u slici No. #890

  • Mitt Romney se suočio u ringu s Evanderom Holyfieldem
  • Aktivisti građanskog pokreta Avaaz okupili su se u njemačkom Hamburgu na demonstracijama protiv energetske politike skupine zemalja G7
  • U pojasu Gaze i na Zapadnoj obali organizirani su prosvjedi

 

BOKSAČKA KARIJERA PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

Mitt Romney, republikanski predsjednički kandidat iz 2012., u petak se suočio u ringu s Evanderom Holyfieldom, bivšim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. Meč se održao u Salt Lake Cityju, a 68-godišnji Romney i 52-godišnji Holyfield navukli su boksačke rukavice u sklopu humanitarne akcije za organizaciju Charity Vision, koja liječi probleme s vidom slijepim i slabovidnim osobama u Peruu.

FOTO: George Frey/Getty Images
FOTO: George Frey/Getty Images
FOTO: George Frey/Getty Images
FOTO: George Frey/Getty Images
AVAAZ PROTIV POLITIKE G7

Aktivisti građanskog pokreta Avaaz okupili su se u njemačkom Hamburgu na demonstracijama protiv energetske politike skupine zemalja G7. Ministri energetike tih zemalja okupili su se u Hamburgu kako bi raspravljali o energetskoj budućnosti. Europa će još godinama biti opterećena
ovisnošću o ruskome plinu, zaključili su ministri energetike skupine sedam industrijskih najrazvijenijih država G7, osuđujući korištenje energije kao sredstva političkog pritiska. Aktivisti Avaaza obukli su maske predsjednika država i vlada tih zemalja te su zatražili okretanje prema obnoviljivim izvorima energije.

FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS/Photoshot
FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS/Photoshot
SUKOBI POVODOM NAKBE

U pojasu Gaze i na Zapadnoj obali organizirani su prosvjedi povodom obilježavanja 67. godišnjice Nakbe, odnosno Velike katastrofe, kako Palestinci nazivaju proglašenja nezavisnosti Izraela. Sedam osoba je ozlijeđeno tijekom intervencije izraelskih sigurnosnih snaga na prosvjedima koje su organizirali Palestinci na Zapadnoj obali, teritoriju s desne strane rijeke Jordan. Izrael je 14. svibnja 1948. okupirao teritorije Palestine i proglasio nezavisnost, a tamošnje palestinsko stanovništvo je primorano na iseljavanje.

FOTO: Fadi Arouri/Photoshot
FOTO: Fadi Arouri/Photoshot

Komentiraj