Filip Brala/PIXSELL

SUMNJA ZA PRELJUB: Nizozemka uhićena u Kataru nakon što je prijavila silovanje

Nizozemska državljanka uhićena je u Kataru pod sumnjom za preljub nakon što je prijavila policiji da je silovana, javlja u subotu BBC.

Dvadesetdvogodišnjakinja, koja je bila na odmoru, drogirana je u jednom hotelu u Dohi i probudila se u nepoznatom stanu te shvatila da je silovana, rekao je njezin odvjetnik.

Uhićena je u ožujku pod sumnjom da je imala izvanbračni spolni odnos. Očekuje se da će biti izvedena pred sud u ponedjeljak.

Navodni silovatelj je također uhićen i tvrdi da se radilo o sporazumnom spolnom odnosu.

Glasnogovornica nizozemskog ministarstva vanjskih poslova izjavila je da je mlada žena u pritvoru, ali da još nije optužena.

“Pružamo joj pomoć od prvog dana pritvora”, priopćilo je nizozemsko veleposlanstvo dodajući da neće iznositi nikakve komentare jer slučaj još traje.

Ona je otišla na ples u hotel u Dohi u kojemu je dopušten alkohol i “nakon prvog gutljaja pića… joj je pozlilo” te je shvatila da je drogirana, izjavio je njezin odvjetnik Brian Lokollo za nizozemski NOS-Radio 1.

Iduće čega se sjeća je buđenje u nepoznatom stanu gdje je “s užasom shvatila da je silovana”, dodao je Lokollo.

Ona bi također mogla biti optužena zbog uživanja alkohola, objavljeno je na portalu Doha News.

U Kataru je kažnjivo piti alkohol ili biti pijan u javnosti. Alkohol je dopušten u nekim hotelima i stranci ga mogu kupiti ako dobiju dozvolu.

Komentiraj