Sudačka komisija pomilovala Pajača i Jovića

Sudačka komisija HNS-a odlučila je pomilovati nogometne suce Igora Pajača i Frana Jovića koji su nakon polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u kojima je Rijeka na Rujevica bila bolja od Osijeka (3:2) i koju su obilježile njihove pogreške bili suspendirani do konca aktualne sezone.

>> Pajač i Jović suspendirani do kraja sezone

Pajač i Jović su tako delegirani kao glavni suci na susretima 35. kola HT Prve lige. Dok će Pajač voditi duel Istre 1961 i Dinama koji je na rasporedu u subotu od 21:05 pred praznim tribinama Aldo Drosine, Jović je određen za utakmicu Slaven Belupa i Inter-Zaprešića kojom se u petak od 20 sati otvara pretposljednje ovosezonsko kolo.

Predsjednik sudačke komisije HNS-a Ante Kulušić je u razgovoru za index.hr ovakvu odluku najavio sljedećim riječima: “Nije smisao kazne da nekoga ubijemo. Morate znati da ovakvu kaznu koju smo mi donijeli Uefa ne priznaje. U sličnim slučajevima suci se šalju u Drugu ili Treću ligu. No, nama se trenutno niže lige ne igraju i što da radimo? Njih dvojica su međunarodni suci koji će suditi europske utakmice u kolovozu. U kakvoj će formi biti ako ne sude do kraja prvenstva?”

Derbi kola igra se u nedjelju od 21:05 pred praznim tribinama Poljuda gdje Hajduk dočekuje Rijeku, a dvoboj će suditi Damir Batinić iz Osijeka. Duje Strukan iz Splita će voditi duel Varaždina i Osijeka koji se igra u subotu od 18:55 dok je Mario Zebec iz Cestice glavni sudac utakmice Lokomotive i Gorice koji počinje u nedjelju od 18:55.

Službene osobe za 35. kolo HT Prve lige:

Komentiraj