HINA/Tomislav Pavlek/

Sućut Plenkovića i Jandrokovića povodom smrti Hanžekovića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u nedjelju su uputili sućut u povodu smrti istaknutog odvjetnika i gospodarstvenika Marijana Hanžekovića te naglasili Hanžekovićev velik doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, politici, sportu i umjetnosti.

“Istaknuti odvjetnik i bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore dao je veliki doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, športu, umjetnosti i politici. Svoju svestranost, znanje i stručnost pokazao je širokim društvenim aktivizmom i odgovornošću, uključujući i čuvanje nacionalne kulturne baštine”, napisao je premijer Plenković u brzojavu sućuti kojeg je obitelji Hanžeković uputio u ime Vlade i u svoje osobno ime.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je kako će Marijan Hanžeković ostat u sjećanju hrvatske javnosti kao pravni stručnjak i odvjetnik, uspješni poslovni čovjek, a pamtit će ga i kao predanog sportskog i političkog djelatnika.

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. Bio je ugledni pravnik, uspješan poduzetnik, sportski djelatnik i ljubitelj umjetnosti.

Komentiraj