ŠTROMAR: “Drago mi je da Bandić nije uspio”

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, HNS-ov Predrag Štromar komentirao je u četvrtak, uoči sjednice Vlade, odustajanje Bandićevog kluba od prikupljanja potpisa za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

“Drago mi je da nije uspio jer mislim da ministrica Blaženka Divjak odlično radi svoj posao”, kazao je novinarima Štromar ispred Banskih dvora.

Dodao je kako se sada fokus može prebaciti na inicijativu povećanja plaća za prosvjetne radnike. “Nastavnici zaslužuju veće plaće, oni rade s djecom, a od 2014. godine nije bilo izmjena njihovih plaća”, kaže Štromar.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je također komentirala inicijativu. “Sada je vrijeme da ozbiljno pristupimo tome da se i ovaj nesrazmjer plaća učitelja i nastavnika u smislu koeficijenata također riješi i moj je prijedlog i zahvaljujem HNS-u na podršci da se to koalicijski na taj način i profilira ta tema da se od jeseni krene odmah s povećanjem koeficijenata za 4 posto, a onda od iduće godine još dodatnih 2 posto”.

Komentiraj