Čelnik Mosta Božo Petrov i saborska zastupnica te stranke Ines Strenja Linić, komentirajući u utorak najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića kako će tražiti da im se oduzmu liječničke licence zbog istupa nakon smrti 22-godišnjaka iz Zaprešića, poručili su da je jedini problem o kojem treba razgovarati politička odgovornost tog ministra za funkcioniranje zdravstvenog sustava.

“Čini se da je ovdje netko nešto krivo shvatio i sasvim promašio temu. Tema rasprave je odgovornost ministra zdravstva za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ministra nitko nije prisiljavao da se ostavi svoje struke i uđe u  politiku. Upravo suprotno, dojam je da je kod ministra unutarnja želja za političkom pozornicom bila vrlo jaka. Dakle, jedini problem o kojem ovdje treba razgovarati politička je odgovornost ministra za funkcioniranje zdravstvenog sustava”, stoji u zajedničkoj izjavi dvoje prozvanih ‘mostovaca ‘.

Ministar je, ističu, odgovoran za ono što radi, ali još više i za ono što ne radi, a trebao je napraviti u sustavu koji vodi. “A to što nije napravljeno ili je napravljeno nakaradno pobrojali smo u preko 50 točaka koje je morao kao ministar još jučer napraviti, a nije. Tih 50 točaka su tema rasprave, a sve ostalo je skretanje pozornosti javnosti s bitnog. O tim stvarnim i objektivnim razlozima razgovarat ćemo na sutrašnjoj konferenciji za novinare”, poručuju Strenja Linić i Petrov.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u intervjuu za Večernji list najavio je kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci SDP-ovu Željku Jovanoviću te Mostovim Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog “bijednog skupljanja političkih bodova na tragičnoj smrti mladog čovjeka”.

Grmoja : Kujundžić za rubriku ‘Vjerovali ili ne”

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je kako je najava ministra zdravstva Kujundžića da će zatražiti oduzimanje liječničkih licenci za rubriku “Vjerovali ili ne”.

“Ono čime ćemo se mi baviti bit će konkretni razlozi zbog čega smatramo da Kujundžić više ne smije biti ministar zdravstva”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Najavio je i kako će konkretne razloge zbog čega traži Kujundžićevu smjenu članovi Mostova Savjeta za zdravstvo iznijeti sutra te neće ulazi s ministrom u osobna prepucavanja i spuštati se u kvalifikacijama u osobnu razinu.

“Naši razlozi za opoziv ministra su neprovođenje reformi u sustavu zdravstva”, naglasio je Grmoja ne želeći komentirati nalaze obdukcije 21-godišnjeg Mattea Ružića jer za to, kako je rekao, nije stručan.

Grmoja je dodao i kako je oporba jučer obavila telefonske konzultacije oko zahtjeva za smjenom ministra Kujundžića. “Čuli smo se s kolegama iz SDP-a, HSS-a, GLAS-a, Živog zida i nekim nezavisnim zastupnicima te je načelni stav svih da će biti za opoziv ministra Kujundžića.

Komentiraj