STRAH ME… Bosilj: Ne bih se pridružio cipelarenju Grbina, ali treba nam ozbiljno provjetravanje Iblera

Autor:

19.09.2023., Varazdin- Konferencija za medije povodom 53. Varazdinskih baroknih veceri. Neven Bosilj.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj komentirao je u utorak odnos s vladom iz perspektive SDP-ovog gradonačelnika.

Kaže kako ima korektne odnose s nekim ministrima. Podsjetio je i kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon njegovog pitanja obećao pomoć u rješenju problema bala koje su dugo opterećivale Varaždin. Ovaj problem bi trebao biti riješen u narednih godinu dana, piše N1.

Bosilj je komentirao i rezultate parlamentarnih izbora. “Ne bih se pridružio ekipi koja cipelari Grbina, zna se kakve su procedure u SDP-u. Nije odgovornost samo Grbina, nego cijelog Predsjedništva koje je gotovo jednoglasno podržavalo sve odluke”, kaže.

Njegovo ime nije bilo na listama.

“Zato jer se nisam slagao s ovakvim koalicijama”, kaže. “Nisam želio da preko naše liste u Sabor ulaze minorne stranke. Bilo mi je nuđeno sigurno prolazno mjesto, peto. Želio sam 14., htio sam ići na preferencijalu, ali predsjednik je rekao da to nije moguće jer je napravio određeni dogovor da jedan kapitalac, Hajdaš ili ja, ne može na zadnje mjesto.”

‘Strah me kako će ovo izgledati ako HDZ ode s DP-om’

“Varaždinci su pokazali da vjeruju SDP-u. Sve sam ih pozivao da glasuju za Lovru Lukavečkog, dobio je 4.700 glasova što je au pair županu Komadini, npr. Želim nove, mlade ljude”, jasan je Bosilj.

“Treba ozbiljno provjetravanje Iblera. Vjerujem da će se to i dogoditi. Proći će izbori za EP”, kaže i dodaje kako se “ova ekipa nije pokazala i da priča ‘oni su lopovi’ ne prolazi kod ljudi”.

“Za ovo je odgovorno rukovodstvo stranke koje nije uspjelo dobiti centrističke birače. Zaista me strah kako će ovo izgledati ako HDZ ode s DP-om. Mi ne trebamo biti stranka ljevice, nego lijevog centra, moramo biti prihvatljivi većem broju ljudi”, kaže.

Što se tiče uloge Zorana Milanovića, Bosilj kaže da mu je bilo iznenađanje kad je vidio na što se predsjednik odlučio. “On se odlučio jer je vidio da je to jednosmjerna cesta. … Da se Zoran nije uključio, mislim da bi rezultati i za SDP i oporbu bili daleko gori i da ne bi bila ovakva izlaznost”, kaže.

“HDZ je promijenio Plenkovića više nego on HDZ. Ako u vladi neće biti SDSS-a, to je njegov poraz. Mislim da smo blizu onoga kako je izgledala vlada Tima Oreškovića i Karamarka. Možda Plenković već sada radi na tome da skupi 76 ruku na drugi način poslije EU izbora. Svi misle da, ako to ne uspije, će se raspustiti Sabor. Sabor se neće raspustiti jer unutra je previše sitnih duša koje su se osigurale za naredne četiri godine. Plaši me smjer kojim bi mogla krenuti Hrvatska, siguran sam da se to neće pokazati ni dobro ni dugoročno, ali sam siguran i da ovih 151 koji su trenutno u Saboru će u Saboru biti i naredne četiri godine”, zaključuje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.