Miranda Cikotic/PIXSELL

SPLIT Uhićen muškarac koji je vrijeđao Novu ljevicu

Splitska policija uhitila je 39-godišnjaka koji je u ponedjeljak prije ponoći u kafiću “Ghetto” u središtu Splita zbog njihovih političkih uvjerenja vrijeđao okupljene na zabavi koju je u povodu Međunarodnog praznika rada organizirala Nova ljevica.

U priopćenju se navodi da se incident dogodio oko 23 sata kada je u ugostiteljski objekt u ulici Dosud ušao 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba. U pokušaju da ga se udalji iz kluba došlo je do naguravanja nakon čega je muškarac otišao. Policija je rekla da je 39-godišnjak ubrzo zatečen u društvu s još nekoliko osoba.

“Da bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja u službenim prostorijama policije su obavljeni razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije, kao i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega će biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Nove ljevice, Dragan Markovina za Hinu je izjavio da su u objekt ušla trojica muškaraca dok ih je jedan čekao vani. Cijeli verbalni napad je trajao dvije minute tijekom kojih je grupa mladića sudionicima zabave vikala razne pogrdne riječi među kojima i “četnici”, “orjunaši”, “ubit ćemo vas”. Prema njegovim riječima ubrzo su u prostor ušla dvojica policajaca, a zatim ih je došlo još nekoliko.

“Da kojim slučajem s nama na zabavi nije bio Ranko Ostojić, koji je izgurao izgrednike, zaista ne znam kako bi sve to završilo. Ovo je zaista grozno što se događa”, kazao je Markovina.

Komentiraj