SP BIATLON: Četvrto zlato za nepobjedivog Martina Fourcadea

FaH

Najbolji biatlonac svijeta Francuz Martin Fourcade i u četvrtom je nastupu na Svjetskom prvenstvu u Oslu osvojio zlatnu medalju, slavivši u četvrtak u individualnoj utrci na 20 km.

Za ovaj naslov Fourcade se morao najviše namučiti, jer je na drugom od četiri gađanja promašio jednu metu, a Austrijanci Dominik Landertinger i Simon Eder su pogodili svih 20 meta. Kako se za svaki promašaj u individualnoj utrci na ukupno vrijeme dodaje jedna kaznena minuta, Fourcade je morao biti znatno brži u trkačkom dijelu od konkurenata.

Na kraju je Francuz u cilj ušao u vremenu 49:13.9 minuta te je za 5.1 sekundi bio brži od Landertingera te 14.4 sekundi od Edera, koji su Austriji priskrbili prva dva odličja na ovogodišnjem SP-u. Do posljednjeg gađanja u igri za zlato bio je i domaći adut Johannes Thingnes Boe, ali je najbolji Norvežanin u ovoj utrci zbog jednog promašaja ostao bez odličja.

Legendarni 42-godišnji norveški biatlonac Ole Einar Bjoerndalen, koji je sa startnim brojem 91 među posljednjima krenuo na stazu, već je na prvom gađanju imao jedan promašaj, što ga je izbacilo iz kruga konkurenata za odličja. S još jednim promašajem na posljednjem gađanju Bjoerndalen je završio na 17. mjestu. Najbolji slovenski biatlonac Jakov Fak s jednim je promašajem utrku završio na 6. mjestu.

Martin Fourcade ima priliku za još dva zlata. U subotu može osvojiti zlato u muškoj štafeti 4 x 7,5 km, a u nedjelju je na programu i posljednja pojedinačna disciplina na SP-u, utrka na 15 km s masovnim startom.

Komentiraj