Nogometaši albanskog Skenderbeua stigli su u ponedjeljak u Zagreb, dan uoči uzvratne utakmice playoffa Lige prvaka. Konferenciju za novinare održali su trener Mirel Josa i kapetan albanske momčadi Bledi Shkembi.

Josa je istaknuo kako vjeruje da njegova ekipa u Zgarebu ima šanse, iako su utakmicu na domaćem terenu prošlog tjedna izgubili. Na novinarsko pitanje koga bi iz Dinama izdvojio kao najveće opasnosti, Josa odgovara: “Soudani, Machado, Pinto… i Pjaca je dobar”. Dodao je kako na treninzima nisu posebno vježbali penale.

Kapetan Shkembi, strijelac za Skenderbeu u Albaniji, podsjetio je kako je u karijeri nastupao za dva hrvatska kluba – Rijeku i Kamen Ingrad. Dodao je kako svi Albanci nevjerojatno poštuju hrvatski nogomet i Hrvate. “Bit će nam teško u Maksimiru, ali s Rijekom sam jednom ovdje pobijedio Dinamo 3:1. Tako da mi ne bi bio prvi put da slavim nad Dinamom usred Maksimira”, dodao je.

Iz prve su ga se utakmice najviše dojmili Marko Pjaca i Ante Ćorić. Posebno je nahvalio talent mladog Ćorića koji, kako kaže “ima tek 19 a igra kao da mu je 38 godina”.

Komentiraj