Jurica Galoic/PIXSELL

SINČIĆ: Krajnji cilj Jedine opcije je osvajanje vlasti

Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida, jedne od stranaka koalicije Jedina opcija, poručio je u petak kako je njen krajnji cilj osvajanje vlasti, a ako u tome ne uspije bit će oporba i od tamo kontrolirati institucije.

“Idemo ostvariti krajni cilj, osvojiti vlast, ako u tome ne uspijemo bit ćemo oporba i iz oporbe kontrolirati rad institicija i boriti se za pravnu državu što Hrvatska ovog trenutka nije”, rekao je Sinčić nakon što je Jedina opcija Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore u rujnu.

Biračima je poručio da ta koalicija ima program koji na znanstvenim osnovama objašnjava kako se može doći do novca u sustavu, kako se može uzeti s računa (Hrvatske) narodne banke, na koji se način mogu refinancirati krediti i u koje programe bi ga koalicija uložila. Uložili bi ga, precizira, u programe zapošljavanja, poticanja inovacija, razduženja građana…

Sinčić ističe da je program razradio stručni tim koalicije vođen Ivanom Lovrinovićem iz stranke Promijenimo Hrvatsku, koja uz Uvijek Franker i Akciju mladih, čini Jedinu opciju.

To je, objasnio je, program koji je na izborima u studenom Mostu nezavisnih lista donio 200.000 glasova, “ali ga je Božo Petrov odbacio dan nakon izbora”. I Živ zid je, kaže, išao sa sličnim programom koji je (sa spomenutim) donio oko 400.000 glasova.

“Uvjeren sam da će na ovim izbrorima donijeti i više, jer mi smo jedina opcija koja je pokazala na koji se način može pokrenuti i promijeniti Hrvatska”, rekao je Sinčić.

Jedina opcija, kaže, se ne razbacuje velikim brojkama i planovima koji su “čisto marketinški”, pa se zaborave dan poslije izbora, nego je predstavila nešto što je znanstveno obrađeno i potvrđeno u nekim Hrvatskoj susjednim zemljama.

Komentiraj