Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENIK Odgođeno suđenje Horvatinčiću

Za 20. travnja odgođeno je suđenje Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par, potvrdila je u utorak glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku Melina Gulin Pavlaković.

Suđenje, koje je bilo zakazano za 20. ožujka, odgođeno je zbog spriječenosti stalnih sudskih vještaka koji ne mogu pristupiti u zakazanom prvom terminu, pa će biti održano mjesec dana kasnije, 20. travnja s početkom u 10 sati.

Suđenje Horvatinčiću počelo je ponovno pred šibenskim Općinskim sudom 20. veljače nakon što je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskoga Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka.

Sudskim vijećem ponovno predsjeda sutkinja Maja Šupe koja je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno, ne ponovi li tijekom tri godine kazneno djelo.

U nastavku suđenja odgođenog za 20. travnja, pojavit će se vještaci medicinske struke kako bi razjasnili je li u trenutku pomorske nesreće, kada je Horvatinčićev gliser naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para Salpietro, zagrebački poduzetnik mogao biti u stanju sinkope zbog koje nije bio pri svijesti.

Nejasno utvrđeno postojanja sinkope tijekom prvog suđenja, koju zagovara Horvatinčićeva obrana, bio je glavni razlog zbog kojeg je viši Županijski sud u Zadru po službenoj dužnosti ukinuo nepravomoćnu šibensku presudu.

Komentiraj