Zaposlenik zrakoplovne tvrtke ukrao je zrakolov na aerodromu u Seattleu i srušio ga na obližnjem otoku. U zrakoplovu nije bilo putnika. Vlasti kažu da muškarac (29) nije imao dozvolu za polijetanje, javlja HRT.

Zbog ovoga je međunarodni aerodrom Seattle-Tacoma bio zatvoren. Ukradeni zrakoplov bio je Horizon Air Q400, a sletio je na jug otoka Ketron, u blizini vojne baze. Za zrakoplovom su nakon krađe poletjela dva F15. Još uvijek je nepoznato je li kradljivac zrakoplova preživio pad.

Policija tvrdi kako nije riječ o terorističkom činu. Kontrolori zračnog prometa pokušali su muškarca nagovoriti da sleti prije pada aviona, pokazuje snimka koja se trenutno dijeli na internetu. Na audio snimci može se čuti da kradljivac zrakoplova brine zbog količine goriva koja mu je ostala. Poticaj da ukrade zrakoplov dobio je između ostalog, kako se također može zaključiti iz njegovih izjava na snimci, “jer je igrao neke video igrice”.

Seattle Times opisuje muškarca kao “bezbrižnog i divljeg”, a nekoliko snimki na internetu pokazuje da je zrakoplov prije pada vrludao.

Komentiraj