Sanader: “Škoro bi sad promijenio narod koji nije glasao za njega”

Politički tajnik HDZ- a Ante Sanader u nedjelju je u Splitu odbacio kritike čelnika DOmovinskog pokreta Miroslava Škore, te poručio da se radi o frustraciji zbog gubitka izbora.

“Očita je frustracija gubitkom izbora i manje od 100 dana nove Vlade praktično ne priznavanje rezultata izbora. Očito bi trebalo promijeniti narod, jer se nije glasovalo onako kako je želio Škoro i njegova ekipa i oni bi sad možda da se promijeni narod koji nije glasovao za njih jer je dao podršku HDZ-u”, rekao je Ante Sanader novinarima u Splitu.

Škoro je, podsjetimo, ranije u nedjelju na svom Facebook profilu prozvao premijera Andreja Plenkovića za političko licemjerje i manipulatorstvo, istaknuvši kako je jedini sanitarni kordon na hrvatskoj političkoj sceni onaj kojim se birači ograđuju od HDZ-a.

Sanader smatra da se Škoro našao prozvan na jučerašnje riječi premijera Plenkovića da je on taj koji radikalizira političku scenu što je, kako tvrdi Sanader, istina. “Relativiziranjem kaznenog djela napad na Vladu se vidjelo da se Škoro pridružio svojim stranačkim kolegama u toj relativizaciji tog zločina. Relativiziranje tog zločina je, po nama, jedna radikalizacija političke scene, gdje se gospodin Škoro našao prozvan, i to je očito najveća frustracija. Ni 100 dana Vlade a ovakvo obrušavanje i na premijera i na Vladu ne može se tumačiti na drugačiji način”, ocijenio je Sanader.

Videosnimka napada, dodao je, pokzauje da je meta napada bio policajac. “Nemilosrdno pucanje u policajca na zemlji pokušaj ubojstva još dva hrvatska policajca, jer na mjestu događaj je bio i civil – donositelj pošte ali on nije bio zanimljiv napadaču”, kazao je Sanader i dodao da je u svakoj demokratskoj državi to pucanj na državu.

Komentirajući prepucavanja premijera Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, Sanader kaže da to nije prepucavanje jer “predsjednik Milanović je od početka afere Janaf vrlo nervozan i napada sve oko sebe”.

“U tom kontekstu je ima napad i na premijera i ovaj mu je samo odgovorio – ništa drugo, kao što su mu svi odgovorili koje je on napao u ovom periodu kad je vrlo čudno njegovo ponašanje. Što ga žulja – ne znam, vrijeme će pokazati, ali on je premijera napao a ovaj mu je samo odgovorio”, zaključio je Sanader.

Komentiraj