Sanader: “Pokazalo se da predsjednik Milanović nije bio u pravu, a nepoštivanje institucija vodi nas u kaos”

Potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader komentirao je odluku Ustavnog suda oko rada Stožera i kritike na rad Ustavnog suda. On ne vidi problem kod načina biranja sudaca i misli da se on ne treba mijenjati.

“Od prvog dana smo govorili da je rad Stožera i mjere koje su donijeli u skladu s Ustavom i to je Ustavni sud potvrdio. Stožer stalno radi svoj posao, dnevno izvješćuje o broju zaraženih i poduzimaju sve što smatraju potrebnim.

Zadnjih nekoliko dana se smanjuje broj zaraženih što raduje i pokazuje da su mjere Stožera dobre”, komentirao je potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader odluke Ustavnog suda oko ustavnosti rada i odluka Stožera.

“Predsjednik Milanović nije bio u pravu”

Oko konstatacija predsjednika Zorana Milanovića da je Stožer paratijelo kaže da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da živimo u demokraciji. Ističe i da je i stav Ustavnog suda potvrdio da predsjednik nije bio u pravu.

Vezano za kritike oporbe da mahom Ustavne suce čine bivši kadrovi HDZ-a i SDP-a kaže da se s time ne slaže. Ne zna hoće li i kada doći vrijeme i ljudi koji će htjeti da se ustavni suci biraju na drugi način. Do tada poziva na poštovanje insitucija jer “nas nepoštivanje institucija vodi u kaos”, rekao je Sanader za N1 televiziju.

“Kada pojedincima ne odgovara presuda Ustavnog suda kažu da sud ne valja, to nije korektno”, ustvrdio je Sanader i odgovorio kako misli da je postojeći način izbora ustavnih sudaca dobar.

Oko inicijative slanja zahtjeva Ustavnom sudu da se očituje o ustavnosti rada Sabora zbog izmjena načina rada zbog epidemije koronavirusa kaže da su kada su donosili odluku o promjeni Poslovnika Sabora da je i SDP glasao za taj prijedlog pa mu nije jasno odakle naknadna pamet. Ističe da su kolegama iz oporbe koji su imali primjedbe rekli da dostave prijedloge kako to napraviti.

“Vlada želi suradnju s oporbom što se vidi kroz prihvaćanje 40 amandmana oporbe na Zakon o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa”

Oko nabave borbenih aviona kaže da nema smisla iznajmljivati uslugu zaštite neba od susjedne države. “Naše zrakoplovstvo je staro i moramo ići u nabavku”, rekao je i poručio da je državni budžet za ovu godinu osiguran unatoč nekim katastrofičarima dok su poticajna sredstva i 22 milijarde eura iz EU-a.

Na pitanje tko će biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika kaže da su uvjereni u dobar rezultat na lokalnim izborima, a da se na stranačkim tijelima nije još raspravljalo o imenima.

Komentiraj